NNC and CAVE CV1000 ... havent got sound!!!!

Arcade cabinet hardware and accessories
Post Reply
Nonik
Posts: 12
Joined: July 19th, 2018, 11:12 pm
Location: España
eBay: Newtroninfor
Initials: JUA

NNC and CAVE CV1000 ... havent got sound!!!!

Post by Nonik » March 27th, 2019, 6:27 pm

Hi my friends! sorry for my english, is very bad :|

recently, i bought a cave kit, deathsmiles, and, when i'd try to play.... whats my surprise that the sound doesn't work!

My cabinet for yoko is a New net city.

after i try in my new astro ccity, and all good.

For remove doubts, i try another cv1000 pcb's and, happend the same, no sound in any pcb.

I read the same problem in early new astros, but, in new net no...

ideas?

User avatar
markedkiller78
Pony fucker
Posts: 7342
Joined: August 17th, 2008, 6:53 pm
Location: Glasgow
eBay: markedkiller78
Initials: MAL

Re: NNC and CAVE CV1000 ... havent got sound!!!!

Post by markedkiller78 » March 27th, 2019, 6:54 pm

What JVS to jamma adapter are you using?

Do you have the RCA / phono leads attached?
Image

Nonik
Posts: 12
Joined: July 19th, 2018, 11:12 pm
Location: España
eBay: Newtroninfor
Initials: JUA

Re: NNC and CAVE CV1000 ... havent got sound!!!!

Post by Nonik » March 27th, 2019, 7:07 pm

Here you have a pic.

Image

RCA / Phone attached? where?

Thanks for the answer

User avatar
goatboy
Posts: 852
Joined: October 5th, 2008, 3:39 pm
Location: The Netherlands
eBay: henknieborg

Re: NNC and CAVE CV1000 ... havent got sound!!!!

Post by goatboy » March 27th, 2019, 7:22 pm

Looks like you got everything hooked up through the cabinet link board right? Try connecting it directly.

User avatar
FrancoB
J+ member of the year finalist!
Posts: 4587
Joined: June 8th, 2009, 10:42 pm
Location: Buckinghamshire
eBay: francosquashking
Initials: FRN

Re: NNC and CAVE CV1000 ... havent got sound!!!!

Post by FrancoB » March 27th, 2019, 9:12 pm

That's the second time I've seen one of those IOs this week but I've never seen them previously. Did these come with the g60hot nonononosnncs?

Nonik
Posts: 12
Joined: July 19th, 2018, 11:12 pm
Location: España
eBay: Newtroninfor
Initials: JUA

Re: NNC and CAVE CV1000 ... havent got sound!!!!

Post by Nonik » March 27th, 2019, 9:34 pm

goatboy wrote:
March 27th, 2019, 7:22 MP
Looks like you got everything hooked up through the cabinet link board right? Try connecting it directly.
you mean the red and white jacks?

Nonik
Posts: 12
Joined: July 19th, 2018, 11:12 pm
Location: España
eBay: Newtroninfor
Initials: JUA

Re: NNC and CAVE CV1000 ... havent got sound!!!!

Post by Nonik » March 27th, 2019, 9:36 pm

FrancoB wrote:
March 27th, 2019, 9:12 MP
That's the second time I've seen one of those IOs this week but I've never seen them previously. Did these come with the g60hot nonononosnncs?
you're right on!

User avatar
markedkiller78
Pony fucker
Posts: 7342
Joined: August 17th, 2008, 6:53 pm
Location: Glasgow
eBay: markedkiller78
Initials: MAL

Re: NNC and CAVE CV1000 ... havent got sound!!!!

Post by markedkiller78 » March 27th, 2019, 9:49 pm

Have you tried any other games / system in the NNC?

I’m guessing It’s the wiring to that splitter at the side. The sound amp is at the front of the cab on that ledge. Use the RCA cable that goes to it direct to the JVS to jamma.

I’ve never touched one of this JVS to jamma convertors. It should be taking mono sound from the jamma edge, but it might not be or it may need a jumper set to do that.

If sound doesn’t work going direct to the amp, post some detailed pics of the jamma to JVS board
Image

User avatar
markedkiller78
Pony fucker
Posts: 7342
Joined: August 17th, 2008, 6:53 pm
Location: Glasgow
eBay: markedkiller78
Initials: MAL

Re: NNC and CAVE CV1000 ... havent got sound!!!!

Post by markedkiller78 » March 27th, 2019, 9:51 pm

It could also be the power to the JVS to jamma board. The smaller (6pin) molex is what gives power for sound side of things on my Namco one
Image

Nonik
Posts: 12
Joined: July 19th, 2018, 11:12 pm
Location: España
eBay: Newtroninfor
Initials: JUA

Re: NNC and CAVE CV1000 ... havent got sound!!!!

Post by Nonik » March 28th, 2019, 10:01 am

ok, continue with the test.

Please, see the video, if i unplug and plug the jacks.... the sound is on! :lol:

But, when i turn off the nnc, and, on again.... continue with the problem. :problem:

Here is the video's link.


User avatar
markedkiller78
Pony fucker
Posts: 7342
Joined: August 17th, 2008, 6:53 pm
Location: Glasgow
eBay: markedkiller78
Initials: MAL

Re: NNC and CAVE CV1000 ... havent got sound!!!!

Post by markedkiller78 » March 28th, 2019, 10:13 am

Well, the JVS to jamma is getting enough power.

Try plugging those RCA cables you removed directly into the amp, it’s at the front of the cabinet, on that little shelf directly above the CV1000 pcb in the video

That might point to it being that splitter on the side.
Image

Nonik
Posts: 12
Joined: July 19th, 2018, 11:12 pm
Location: España
eBay: Newtroninfor
Initials: JUA

Re: NNC and CAVE CV1000 ... havent got sound!!!!

Post by Nonik » March 28th, 2019, 5:50 pm

markedkiller78 wrote:
March 28th, 2019, 10:13 am
Well, the JVS to jamma is getting enough power.

Try plugging those RCA cables you removed directly into the amp, it’s at the front of the cabinet, on that little shelf directly above the CV1000 pcb in the video

That might point to it being that splitter on the side.
done, but, same result :(

User avatar
j69
Posts: 708
Joined: August 24th, 2008, 7:23 pm
Location: Newcastle, England

Re: NNC and CAVE CV1000 ... havent got sound!!!!

Post by j69 » March 30th, 2019, 7:06 pm

FrancoB wrote:
March 27th, 2019, 9:12 MP
That's the second time I've seen one of those IOs this week but I've never seen them previously. Did these come with the g60hot nonononosnncs?
Yeah. They creak and crack every time you plug a board in so I bought a harness extender to prolong the life of it!

Nonik
Posts: 12
Joined: July 19th, 2018, 11:12 pm
Location: España
eBay: Newtroninfor
Initials: JUA

Re: NNC and CAVE CV1000 ... havent got sound!!!!

Post by Nonik » March 30th, 2019, 10:22 pm

j69 wrote:
March 30th, 2019, 7:06 MP
FrancoB wrote:
March 27th, 2019, 9:12 MP
That's the second time I've seen one of those IOs this week but I've never seen them previously. Did these come with the g60hot nonononosnncs?
Yeah. They creak and crack every time you plug a board in so I bought a harness extender to prolong the life of it!
Hi sir, do you have the same problem?

User avatar
zak
Posts: 1001
Joined: October 19th, 2014, 1:35 pm
Location: UK
eBay: NA

Re: NNC and CAVE CV1000 ... havent got sound!!!!

Post by zak » March 31st, 2019, 10:20 am

It might be worth trying one of these:

https://irkenlabs.com/jammafier/introduction

viewtopic.php?f=17&t=38556

Although I can't see USB connectors on your cab.

Post Reply