Scud Race monitor SANWA monitor / swap possible ?

For monitor related issues
Post Reply
Nico
Posts: 32
Joined: September 26th, 2008, 3:07 pm
Location:
eBay: pinball_76

Scud Race monitor SANWA monitor / swap possible ?

Post by Nico » April 9th, 2009, 10:34 pm

Hello,

I have a sanwa 15/24 29" monitor in my scud race twin machine that doesn't work anymore. Black screen , no little light....
I wonder if there is a chassis replacement brand new would be available time i find where the problem comes from or find someone who can fix it ;)

Nico

User avatar
grantspain
Tech Head
Posts: 4519
Joined: August 17th, 2008, 4:23 pm
Location: down south

Re: Scud Race monitor SANWA monitor / swap possible ?

Post by grantspain » April 9th, 2009, 10:36 pm

a tri sync rodotron 666a chassis will fit the sanwa pm1745

Nico
Posts: 32
Joined: September 26th, 2008, 3:07 pm
Location:
eBay: pinball_76

Re: Scud Race monitor SANWA monitor / swap possible ?

Post by Nico » April 9th, 2009, 10:44 pm

great without modification and where can i find that ? cosmicco ? ECL ?

User avatar
grantspain
Tech Head
Posts: 4519
Joined: August 17th, 2008, 4:23 pm
Location: down south

Re: Scud Race monitor SANWA monitor / swap possible ?

Post by grantspain » April 9th, 2009, 10:47 pm

i tested the 666a on a sanwa pm1745 and it was fine,you can get them from a few peeps-i know ordyne has some

Nico
Posts: 32
Joined: September 26th, 2008, 3:07 pm
Location:
eBay: pinball_76

Re: Scud Race monitor SANWA monitor / swap possible ?

Post by Nico » April 9th, 2009, 10:51 pm

thanks a lot !!!!

User avatar
andygeezer
Blue Skies Ahead
Posts: 2501
Joined: August 24th, 2008, 12:25 pm
Location: Cambridge, UK
Initials: AGS

Re: Scud Race monitor SANWA monitor / swap possible ?

Post by andygeezer » April 10th, 2009, 9:03 am

And then your Twin will look crap, one side will be brighter than the other etc..

Twins are a bitch cause both monitors have to look identical..Probably best to-do both at the same time.
Say hello to my little friend...
Image

Nico
Posts: 32
Joined: September 26th, 2008, 3:07 pm
Location:
eBay: pinball_76

Re: Scud Race monitor SANWA monitor / swap possible ?

Post by Nico » April 14th, 2009, 10:58 am

you know when you have 8x in a row, hard to have the same everywhere :p

Nico
Posts: 32
Joined: September 26th, 2008, 3:07 pm
Location:
eBay: pinball_76

Re: Scud Race monitor SANWA monitor / swap possible ?

Post by Nico » April 25th, 2009, 11:40 am

Hello

i have received my 666A rodotron chassis...there is a lot of cable power and vga things...well it is not SEGA plug and play :(

is there a tutorial to be sure of what i wire ? i'm scared...

User avatar
grantspain
Tech Head
Posts: 4519
Joined: August 17th, 2008, 4:23 pm
Location: down south

Re: Scud Race monitor SANWA monitor / swap possible ?

Post by grantspain » April 25th, 2009, 12:57 pm

Nico wrote:Hello

i have received my 666A rodotron chassis...there is a lot of cable power and vga things...well it is not SEGA plug and play :(

is there a tutorial to be sure of what i wire ? i'm scared...
it is pretty much sega plug and play,the vga cable should have an interface card that the video imput plugs direct to and the mains plug will just need connecting
its bloody easy

Nico
Posts: 32
Joined: September 26th, 2008, 3:07 pm
Location:
eBay: pinball_76

Re: Scud Race monitor SANWA monitor / swap possible ?

Post by Nico » April 25th, 2009, 3:02 pm

Finnaly you are right it was quite easy. The only thing that doesn't work was DEMAG...i reuse the old grown double wire and cut, solder to RED AND BLACK...Well i don't the way to solder...and i don't know how to activate the demag...do you know ?

anyway thank you for the 666 tip !

User avatar
grantspain
Tech Head
Posts: 4519
Joined: August 17th, 2008, 4:23 pm
Location: down south

Re: Scud Race monitor SANWA monitor / swap possible ?

Post by grantspain » April 25th, 2009, 3:28 pm

Nico wrote:Finnaly you are right it was quite easy. The only thing that doesn't work was DEMAG...i reuse the old grown double wire and cut, solder to RED AND BLACK...Well i don't the way to solder...and i don't know how to activate the demag...do you know ?

anyway thank you for the 666 tip !
send me a photo of what you have done,be aware the 666a chassis is not manual degauss unless you got it from ordyne and requested this specially

Post Reply